Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Avrupa Birliği Kozmetik

2022 İLK ÇEYREKTE KOZMETİK DÜNYASINDA NELER OLDU – BUNDAN SONRA NELER BEKLEMELİYİZ

2022’nin ilk çeyreği bitti. Bu nedenle sizin için, Ocak ve Mart ayları arasında AB Kozmetik Mevzuatı çerçevesinde yaşananların bir özetini hazırladık. Sonunda, önümüzdeki aylarda meydana gelmesi olası gelişmelerle ilgili bir bölüm de bulacaksınız. Lütfen güncel kaldığınızdan emin olmak için kontrol edin!

Q1 2022 – Ne oldu

  1. Sektör için en büyük haber: 1 Mart 2022’den itibaren Omnibus Act IV geçerli oldu. Lilial ve Zinc Pyrithione dahil 23 yeni bileşenin kozmetikte kullanımı artık yasak. Bu nedenle, bu maddeler artık AB’de satılan kozmetiklerde bulunamaz: bahsi geçen bileşenleri kullanan kozmetik üreticileri ürünlerini geri çağırmış ve yeniden formüle etmiş olmalıdır. Detaylı bilgi için konu ile alakalı “KULLANIMI YASAKLANAN 23 HAMMADDE!” başlıklı makalemize göz atabilirsiniz.
  • 1 Şubat 2022’de Avrupa Komisyonu, koku hammaddesi  M-N-MA için yeni kısıtlamalar öngören (AB) 2022/135 Yönetmeliğini yayınladı. Sınırlar, hem formülasyon içeriği hem de saklama koşulları ile ilgiliydi. Daha fazla ayrıntı ve son başvuru tarihlerini öğrenmek için sitemizdeki “METİL-N-METİLANTRANİLAT KULLANIMINDAKİ YENİ SINIRLAMALAR” başlıklı makalemizi okuyabilirsiniz.
  • AB Kozmetik Tüzüğü’nün hedeflenen revizyonu hakkında ortak katılım hala açık durumda. 28 Mart 2022’den 20 Haziran 2022’ye kadar sürecek. Avrupa Komisyonu, ilgili tüm taraflardan, Yönetmelikte önerilen değişiklikler hakkında geri bildirimde bulunmalarını istiyor.
  • Ocak ve Mart 2022 arasında, SCCS, Kojic Acid ve Prostaglandin’ler ve Prostaglandin-Analogları hakkında nihai görüşleri ve Alpha-arbutin ve Beta-arbutin, Triclocarban ve Triclosan, Genistein ve Daidzein hakkında ön görüşleri yayınladı.

Ayrıca, Avrupa Komisyonu SCCS’ye şu maddelerin güvenliğini değerlendirme yetkisi verdi: Hidropatite (nano), Sodium Bromothymol Blue, Citral, ve Benzyl Salicylate.

Q2-Q4 2022 – Bundan sonra ne bekleyebiliriz?

SCCS ve Avrupa Komisyonu’nun hareketleri ışığında 2022’nin ikinci yarısında neler olmasını bekleyebiliriz, sizinle paylaştık.

  • İlk olarak, DTÖ’ye bildirilen taslak Yönetmelik’e göre Avrupa Komisyonu, Benzophenone-3 ve Octocrylene UV filtrelerini daha da kısıtlayacak.
  • Ayrıca, Avrupa Komisyonu büyük olasılıkla, yayınlandıktan 12 ay sonra geçerli olacak olan ortak içerik adları sözlüğünün güncellenmesi için Uygulama Kararı yayınlayacaktır.
  • Son olarak, Formaldehyde salıcıları için daha katı etiketleme gereklilikleri getiren bir Yönetmelik kabul edilecektir. Aslında, Formaldehyde, kategori 1B’nin (kanserojen) bir CMR maddesidir ve bir cilt hassaslaştırıcıdır. Bu nedenle kozmetikte kullanılması yasaktır. Bununla birlikte, kozmetiklerde kullanılmasına izin verilen bazı koruyucular (AB Kozmetik Yönetmeliği Ek V), işlevlerini yerine getirmek için Formaldehyde salgılarlar. (Formaldehit salıcılar olarak adlandırılırlar).

Tüketicileri alerjik reaksiyonu tetikleyebilecek Formaldehyde varlığı hakkında bilgilendirmek için, Avrupa Komisyonu, bitmiş üründe salınan toplam Formaldehyde konsantrasyonunun %0,001’i aşması durumunda kozmetiklerin formaldehit salımı mevcuttur anlamına gelen “Release Formaldehyde” uyarısı ile etiketlenmesini zorunlu kılacaktır. Bu uyarı, bitmiş üründe bir veya daha fazla Formaldehyde salıcı bileşen içeren tüm ürünlerde zorunlu olacaktır. Daha detaylı bilgi için “FORMALDEHİT AÇIĞA ÇIKARAN BİLEŞENLER İÇİN YENİ DÜZENLEME” başlıklı yazımıza göz atın.

Sohbeti Başlat
Merhaba. Size yardımcı olmamızı ister misiniz?