Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Avrupa Birliği Kozmetik SCCS

ALUMINIUM VE METHYLPARABEN İÇİN KULLANIM LİMİTLERİ

Avrupa Birliği Bilimsel Komitesi, kozmetik ürünlerde kullanılan Aluminum ve Methylparaben bileşenlerinin güvenli sınırlarını açıklamıştır. Tüketici Güvenliği Bilimsel Komitesi (SCCS), Aluminum bileşikleri ve Methylparaben için belirlenen konsantrasyon limitleri kapsamında kozmetik ürünlerde güvenle kullanılabileceğini belirtmiştir. SCCS’nin ön görüşü, yorumlara açık olup, her kategori ve ürün tipi için güvenli Aluminum konsantrasyon sınırlarını içermektedir.

Methylparaben ve tuzları, kozmetiklerde koruyucu fonksiyonu ile kullanılmakta olup aynı zamanda gıda koruyucusu olarak da kullanılabilmektedir. SCCS’ye göre, Aluminum genellikle diş macunu, ter önleyici, ruj, makyaj ürünleri ve yüz kremlerinde kullanılmaktadır.

SCCS, Aluminum bileşiklerinin spreylenemeyen ürün kategorilerinde belirtilen maksimum seviyelerde kullanıldığında güvenli olduğunu belirlemiştir. Ayrıca, spreylenen ürünlerde, belirtilen maksimum seviyelerde kullanıldığında, partikül/damla çapı 10 μm’den küçük olanın toplam aerosolize olmuş partiküllerin/damlaların %20’sini aşmaması koşuluyla güvenli olduğunu ifade etmektedir. Başvuru sahibinin veri sunumu, güneş kremi aerosol spreylerinde alüminyum kullanılmadığını gösterdiği için bu görüş güneş kremi aerosol spreylerini kapsamamaktadır. Ayrıca, Aluminum’un Talc içinde güvenli olduğunu belirterek, Talc’dan Aluminum’un %2’ye kadar biyoyararlı olmadığını ifade etmektedir. Ancak, bu görüş, Talc bileşeninin kozmetik ürünlerdeki Aluminum içeriğinin ötesinde Talc kullanımının güvenliği konusunu ele almamaktadır.

SCCS’nin belirttiğine göre, alüminyum sınıflandırılmamış bir karsinojen, mutajen veya üreme toksini olarak kabul edilmediği için güvenlik değerlendirmesi sadece kozmetik içerikler için maksimum kullanım seviyelerine dayanarak yapılmıştır. SCCS’nin nihai görüşüne göre, Methylparaben’in potansiyel endokrin bozucu özellikleriyle ilgili endişeleri ele alarak, kozmetik ürünlerde koruyucu olarak kullanılan Methylparaben’in %0.4’e kadar konsantrasyonlarda güvenli olduğu sonucuna varmıştır.

Daha önce SCCS, kişisel bakım ve güzellik ürünlerinde water-soluble zinc salts, benzyl salicylate, hydroxypropyl p-phenylenediamine, butylparaben and fullerene bileşenleri için güvenliğini değerlendirmiş; ayrıca, oral bakım ürünlerinde Titanium Dioxide güvenliği konusunda bir tartışma başlatmış ve çocuk ürünlerinde Methyl Salicylate kullanımına ilişkin nihai görüşünü sunmuştur. Bu yılki diğer görüşlerde, saç boyasında HC Blue 18 kullanımının güvenliği, Hydroxyapatite (nano) ve cilt beyazlatıcı ajan Arbutin konularında bilgi vermiştir.

Sohbeti Başlat
Merhaba. Size yardımcı olmamızı ister misiniz?