Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Genel Kozmetik

2022 YILI GÜZELLİK TRENDLERİ

Kişisel bakım, sağlıklı yaşam, yaşam sevincini arttırma ve daha yeşil bir dünya konuları gelecek yıl Avrupa, Orta Doğu ve Afrika güzellik pazarını şekillendirecek başlıca trendlerden birkaçıdır. EMEA genelinde takip edilecek güzellik trendleri, Covid-19 pandemisi sebebiyle geçirilen 1 yıllık adaptasyon döneminden sonra 2022 için yeni ihtiyaçlar doğrultusunda geliştirilmeli ve bu ihtiyaçları tamamen karşılar niteliğe getirilmelidir. CosmeticsDesign-Europe, 2022 yılı için izlenmesi gereken beş temel trendin aşağıdaki maddeler olacağını belirtmiştir.

2022’de ön plana çıkacak yeni trendler şu şekildedir;

  1. Cilt 2.0
  2. İçten Dışa Güzellik
  3. Menopoz Güzelliği
  4. Önce Deneyim Trendi
  5. Yeniden Doldurma Devrimi
  1. Cilt 2.0 – “Cildin Ötesinde Bir Cilt” Hareketi

COVID-19 sırasında evde geçirilen daha fazla zaman ve uzun süreli stres, tüketicilerin cilt bakımı ve cilt sağlığına daha yakından bakmalarına neden olmuştur, banyo ve vücut ritüelleri ve cilt bakımı kategorisi ciddi anlamda yükselişe geçmiştir. 2022’de bu cilt odağı, kafa derisi bakımı, ağız bakımı, koltuk altı bakımı ve genital bölge bakımı dahil olmak üzere vücudun tüm kısımlarını kapsayacak şekilde daha da keskinleşecek ve aynı zamanda genişleyecektir. Bunun sebebi, tüketicilerin artık tüm vücut bakımının, sağlıklı yaşamın ve tepeden tırnağa kişisel bakımın önemi konusunda daha yüksek bir bilince ve anlayışa sahip olmaya başlamasıdır. Bu alanda firmalar tarafından şimdiden pek çok yenilik yapılmaya başlanmıştır.

Bu alanda başarının anahtarı basitlik ve etkinlik olacaktır.

  • İçten Dışa Güzellik – “Yenilenebilir ve Topikal Ürünler”

Dış kozmetik ihtiyaçların dışında; çeşitli formatlarda takviyeler ve sindirilebilir maddeler kullanmak, 2022 yılında ciddi bir yer edinecektir. Bu hareket hali hazırda yaygın şekilde uygulanan kolajen takviyelerinin çok daha ötesine geçerek; stres, koruma, spesifik cilt koşulları üzerine çok daha geniş bir fayda yelpazesi sunan yenilikçi güzellik ürünleri üretilmesini hedeflemektedir. Uzmanlara göre bu tarz bir yenilik için bilinen çok sayıda potansiyel bulunmaktadır. Ancak pazar analistleri, tüketilebilir ürünler için en büyük potansiyelin, tüketicilere gerçekten içten dışa güzellik deneyimi sunmak için topikal ürünlerle birlikte set oluşturulması ile olacağını savunmaktadır.

Burada başarının anahtarı, dürüst bir pazarlama ve anlaşılması kolay kavramlar kullanmak olacaktır.

3. Menopoz Güzelliği – “Yenilik Bilim ve Empati Gerektirir.”

Menopoz öncesi, sırası ve sonrası kadınlar için tasarlanan güzellik, 2022 yılında tabuların ortadan kalkmasıyla ve kadın sağlığı ihtiyaçlarının ön plana çıkmasıyla perakendede gurur verici bir yer edinmeye başlayacak. Menopozun biyolojik değişikliklerini ve etkilerini anlamaya yönelik artan araştırmalarla birlikte, bilimin gelişmesi de hareketi ilerletecek, aynı zamanda belirli bileşenler için yaygın semptomları hafifletme veya çözme potansiyeli üzerine çalışmalar hız kazanacaktır.

Güzellik için bu takviyeler ve sindirilebilir maddeler ile içten dışa, aynı zamanda kişisel bakım topikalleri, botanik spreyler ve diğer bütünsel teklifler dahil olmak üzere çeşitli şekillerde büyük potansiyele sahip bir kategori olacaktır.

Bu alanı hedeflemek isteyen markalar ve perakendeciler için başarı, bilimin empatiyle dengelenmesini, kadınlara menopoz boyunca destekleyici olmayı ve açık bir şekilde eşlik etmeyi gerektirecektir.

  • Önce Deneyim Trendi – “Güzellik Keyfini Bir Sonraki Seviyeye Taşımak”

Güzellik uzun zamandır deneyime dayalı bir kategori olmuştur, ancak tüketiciler COVID-19’un kısıtlayıcı olduğu zamanlarından çıktıkça güzellikten çok daha fazlasını aramaktadır. İster mağaza içi ister çevrimiçi olsun, bir markayı ve onun ahlakını hissetmek ve özümsemek istemektedirler ve firmalar bu konuda gerçek anlamda çaba sarf etmelidir.

Güzellik markaları ve perakendecileri, bir sevinç ve topluluk duygusu sunan mağazalarını veya çevrimiçi bir markanın görünümünü ve hissini veren yenilikçi sanal denemeleri, hatta sanal mağazaları düşünebilir. NFT sanat eseri ve Meta verse gibi kavramlara yapılan yatırımlar da faydalı olacaktır. Tüm perakende uzmanlarının net olarak anladığı tek şey güzellik perakendesinin COVID öncesi olduğundan çok farklı görüneceği ve görünmesi gerektiğidir.

Tüm tüketici grupları deneyimsel keşif ve alışveriş yolculukları istediğinden, bu nedenle kitlelere bireyselleştirilmiş ve ilgi çekici bir şekilde hizmet vermek kolay olmayacaktır.

Bu alandaki başarının anahtarı, muhtemelen ileriye dönük teknolojik gelişmelere bağlı olarak yapılacak inovasyonlardır.

5. Yeniden Doldurma Devrimi – “Daha Geniş Döngüsel Güzellik Hareketi”

Yeniden doldurulabilir paketleme ve yeniden dolum istasyonlarının hız kazandığı güzellik dolum devrimi, önümüzdeki yıl Avrupa’da önemli olacaktır ve bu bölgedeki tüketiciler bu tür bir değişime hazır olduklarının sinyallerini vermeye başlamışlardır. Yeniden doldurma değişimi, son aylarda ve yıllarda önemli bir hız kazanan çok daha geniş döngüsel bir güzellik hareketinin bir parçasını oluşturmaktadır. Bu hareket kapsamında hem yeni başlayanlar hem de güzellik uzmanları döngüsel iş modellerine ve inovasyona yatırım yapmaktadır. Güzellik markaları ve perakendecileri, hammadde tedarikinden başlayarak tüketici kullanım aşamalarına kadar daha döngüsel süreçlere yatırım yapmaya başladıkça, yeniden doldurma yönü başarının önemli bir ayağı haline gelecektir.

Bu alandaki başarının anahtarı endüstri düzeyinde iş birliği ve dürüstlük olup erişilebilirlik ve seçim de tüketicinin kabulü ve anlaması yönünde hayati önem taşıyacaktır.

Sohbeti Başlat
Merhaba. Size yardımcı olmamızı ister misiniz?