Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Genel Kozmetik

2022 İÇİN YEDİ CİLT BAKIM TRENDİ

En iyi dermatologların ve kozmetik kimyagerlerinin yardımıyla, gelecek yıl güzellik endüstrisine hakim olacak en büyük yedi cilt bakımı trendi belirlendi;

Mikrodozlama

Aşırı kullanımdan kaynaklanan tahrişle mücadele etmek için, bazıları retinol gibi olası irritabl aktif bileşenleri kullanırken glikolik gibi küçük miktarlarda bir asidin mikrodozlanmasına yönelir.

En uygun konsantrasyon ve bileşenlerin kombinasyonu ile en güçlü sonucun elde edileceği düşünülmektedir.

Doldurulabilir Ambalaj

Doldurulabilir ambalaj, güzellikte birinci öncelik olmaya devam etmektedir. Birçok marka, tek kullanımlık plastik sorununu çözmek için yeniden doldurulabilir ambalajlar sunmaktadır.

Fermente Cilt Bakımı

Cilt bakımındaki fermente bileşenlerin yaşlanma karşıtı etkisi vardır. Ancak bu bileşenlerin etkinliğini doğrulamak için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır.

Cilt Bariyeri Koruması

Bozulmuş bir cilt bariyeri, cildi; kuruluğa, pullanmaya, kızarıklığa, akne ve egzama gibi kötüleşen cilt koşullarına duyarlı hale getirebilir. Cilt bariyerini desteklemek için; seramidleri, yağ asitlerini ve niasinamid önerilmektedir.

Hibrit Ürünler

Çok görevli hibrit ürünler ve minimalist cilt bakmı, COVID-19 pandemisinin başlangıcından beri bir trend olmuştur. Bazı popüler hibrit düzenleyiciler, SPF koruması ile aşılanmış cilt ürünlerini içermektedir.

Mavi Işık Koruması

Mavi ışığa maruziyet, güneşten ve dijital cihaz ekranlarından kaynaklanabilmektedir. Göz yorgunluğuna, göz hastalıklarına, cilt kırışıklıklarına, hiperpigmentasyona ve yaşlanmaya neden olabilir. Güneş kremi tipik olarak ultraviyole A ve B ışınlarına karşı koruma sağlar fakat görünür ışığa koruma sağlamaz. Araştırmalara göre demir oksitli SPF görünür ışığı engelleyebilecektir. Mavi ışığa maruziyetle savaşabilmek için niasinamid ve C vitamini gibi antioksidanları ve demir oksit içeren SPF’ler önerilmektedir.

Biyotik Cilt Bakımı

İşlevsel bir mikrobiyom – yani cildi oluşturan mikroorganizmalar- ile sağlıklı cilt arasında doğrudan bir ilişki bulunmaktadır. Markalar buna pre,pro, ve postbiyotiklerle formüle edilmiş daha fazla cilt bakım ürünüyle yanıt vermektedir. Yulaf, ginseng ve glukomannan gibi birçok popüler içerik, sağlıklı cilt için gerekli bakterileri destekleyen prebiyotiklerdir. Probiyotikler, mikrobiyomu oluşturan canlı organizmalarken, postbiyotikler ise bakterilerin metabolik yan ürünleridir.

Sohbeti Başlat
Merhaba. Size yardımcı olmamızı ister misiniz?