Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Avrupa Birliği

2022 AB KİMYASALLARI SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK STRATEJİSİ

Avrupa Komisyonu, Avrupa’yı toksik olmayan bir çevre hedefine taşımayı amaçlayan, ‘Sürdürülebilirlik için Kimyasallar Stratejisi’ kapsamında geçtiğimiz yıllarda belirlenen eylemler üzerine çalışmalarını sürdürmektedir.

2022 Yılı için Önemli gelişmeler

  • 2022 için en çok beklenen gelişmelerden biri, Avrupa Komisyonu’nun REACH Tüzüğü’nü revize etme planıdır. Bu strateji REACH tüzüğü üzerine köklü değişikliklere yol açabilir.
  • Çevresel toksisite, kalıcılık, hareketlilik ve biyobirikimi tamamen ele almak için CLP Tüzüğü’nde yeni tehlike sınıfları ve kriterleri önermeyi planlamaktadır.
  • 2022’nin sonuna kadar Komisyon, ‘Sürdürülebilirlik için Kimyasallar Stratejisi’ kapsamında temel kullanım kavramının tanıtılması için kriterler yayınlamayı hedeflemektedir.
  • Danimarka, Almanya, Hollanda, Norveç ve İsveç’in REACH yetkili makamlarının kapsamlı PFAS kısıtlama önerilerini Temmuz 2022’de sunmaları beklenmektedir.

Avrupa Komisyonu’nun, Ekim 2020’de yayınladığı bloğun Yeşil Anlaşması’nın temel direklerinden biri olan ‘Sürdürülebilirlik için Kimyasallar Stratejisi’ yayınlandığından bu yana, Avrupa’yı toksik olmayan bir çevreye dönüştürmeyi amaçlayan planlar ve kavramlar üzerinde tartışmalarını sürdürmektedir.

Hâlâ tanımlanacak pek çok bilinmeyen kavram olsa da stratejinin vizyonu endüstri, çevre ve toplum için yeni ve göze çarpan bir gelişmelerin yolunu açmaktadır. REACH VE CLP Tüzüğünde yapılacak revizyonlar için bizi takipte kalın.

Sohbeti Başlat
Merhaba. Size yardımcı olmamızı ister misiniz?