Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Avrupa Birliği Kozmetik

1223/2009 KOZMETİK YÖNETMELİĞİ EK V’NDE YAPILAN DEĞİŞİKLİKLER

Avrupa Parlamentosu ve Konseyi 1223/2009 sayılı tüzüğün, Ek II’sindeki yasaklı maddeler listesine yanlışlıkla eklenen 1699 girişli ‘’Sodyum N-(hidroksimetil) glisinat’’ maddesinin, Ek V’in 51. girişinde halihazırda listelendiği bildirilmiştir. Bir madde, 1223/2009 sayılı tüzüğün hem Ek II’sinde hem de Ek V’inde listelenmemesi gerektiğinden ilgili maddenin Ek II/1669’dan silinmesi kararı alınmıştır. Bu yönetmelik Sodyum N-(hidroksimetil)glisinat’ın kozmetik ürünlerinde belirli koşullar altında koruyucu olarak kullanılmasına izin vermektedir.

Bununla birlikte, Formaldehyde’in maksimum teorik konsantrasyonuna ilişkin (AB) 2021/1902 sayılı yönetmelik tarafından 1223/2009 sayılı tüzüğün Ek V’inde 51. girişinin h sütünunda yer alan ek koşula, hatalı olarak Sodyum N-(hidroksimetil) glisinat’ın CMR sınıflandırmasının 8 ve 9 notlarında açıklanan koşuldan biraz farklı bir ifade verilmiştir. Sodyum N-(hidroksimetil) glisinat’ın kozmetik ürünlerdeki yasağını CMR sınıflandırması temelinde doğru bir şekilde yansıtmak için koşul ifadelerinin aynı yönde olması ve 51.maddenin buna göre uyarlanması gerektiği bildirilmiştir.

Yönetmeliğin Ek V’inde yapılan değişiklik aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

Sohbeti Başlat
Merhaba. Size yardımcı olmamızı ister misiniz?