Kozmetik Yönetmeliği ve ilgili kılavuzlar gereğince piyasaya arz edilen bir kozmetik ürün, normal ve üretici tarafından öngörülebilen şartlar altında uygulandığında veya ürünün sunumu, etiketlenmesi, kullanımına dair açıklamalara veya üretici tarafından sağlanan bilgiler dikkate alınarak önerilen kullanım şartlarına göre uygulandığında, insan sağlığı açısından güvenli olmalıdır.
Sağlık Bakanlığın yayınladığı Kozmetik Yönetmeliği, ilgili kılavuzlar ve duyurular ışığında kozmetik ürünler ancak iç ve dış ambalajlarında bulunan bilgilerin silinemez, kolayca okunabilir ve görülebilir olması halinde piyasada bulundurulabilir.
Kozmetik ürün tanımı itibariyle; tek veya temel amacı “temizlemek”, “parfümlemek”, “görünümü değiştirmek”, vücut kokularını düzeltmek”, “korumak” ya da “iyi durumda tutmak” olabilen insan vücudunun harici kısımları (epidermis, saç, kıl, tırnaklar dudaklar ve dış genital organlar) ya da dişler veya ağız boşluğu ile temas etmek üzere tasarlanan madde veya karışımlar, kozmetik mevzuatı kapsamında değerlendirilmektedir. Kozmetik mevzuatı kapsamında piyasaya arz edilen ürünlerin ürün tanıtımlarında kullanılan ifade, görsel ve benzerleri:
a) Herhangi bir hastalığı tedavi etmek veya önlemek, teşhis etmek veya bir fizyolojik fonksiyonu düzeltmek, düzenlemek veya değiştirmeye yönelik olmamalıdır.
b) Farmakolojik, immünolojik veya metabolik etkilerin sonucunda, fizyolojik fonksiyonları yenilediğini, düzelttiğini veya değiştirdiğini iddia veya ima edici olmamalıdır.
c) Beşeri tıbbi ürün etkisine atıfta bulunmamalıdır.
ç) Sağlık beyanı içermemelidir.
Kozmetik ürünlerin tanıtımını yaptırmak, satışını artırmak veya imajını yaratıp güçlendirmek amacıyla ambalajı üzerinde yer alan bilgiler, kitap ve dergilere verilecek ilanlar, elektronik ve diğer tüm medya veya diğer iletişim araçları yoluyla yapılacak duyurular, reklamlar, ilanlar, kitap, kitapçık, broşür gibi yazılı, basılı materyallerin kontrolünü gerekli yeterliliklere sahip, profesyonel ekibimiz ile karşılamaktayız.
Bizimle iletişime geçebilirsiniz.