Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

LATEST NEWS
CONTACTS
Avrupa Birliği Kozmetik

İSVEÇ’İN ECHA’YA 8 CLH BİLDİRİMİ

Avrupa Kimyasallar Ajansı (ECHA) 29 Ağustos 2022 tarihinde İsveç’in uyumlaştırılmış sınıflandırma ve etiketleme (CLH) hususunda 8 önerisini yayınlamıştır. Yayınlanan öneriler, koku bileşenlerinin reprotoksik maddeler olarak sınıflandırılması ile ilgilidir.

İsveç, konusu geçen sekiz koku bileşeninin CMR 1B / Reprotoksik olarak sınıflandırılmasını önermiştir. Eğer öneri süreci tamamlanır ve yürürlüğe girerse tüm bu koku bileşenleri muaf tutulmadıkça Avrupa’da kozmetik ürünlerde kullanımı yasak olan CMR (Carcinogen-Mutagenic-Reprotoxic) maddeler olarak listeleneceğini bildirmiştir.

Önerisi yayınlanan sekiz bileşen aşağıda belirtilmiştir.

4-isopropylbenzaldehyde

  • CAS: 122-03-2; CE: 204-516-9 ; INCI: Cuminaldehyde
  • CosIng Fonksiyonu: Parfüm
  • Sınıflandırma önerisi: Reprotoksik 1B, H360F – Doğurganlığa zarar verebilir.
  • Şu anda Kozmetik Yönetmeliği 1223/2009 tarafından düzenlenmemiştir.

p-cymene

  • CAS:99-87-6; CE: 202-796-7; INCI: p-Cymene
  • CosIng Fonksiyonu: Koku
  • Yeni sınıflandırma önerisi: Yanıcı Sıvı 3, H226 – Yanıcı sıvı ve buhar / Akut Toksik 3, H331 – Solunması durumunda toksik /Reprotoksik 1B, H360F – Doğurganlığa zarar verebilir.
  • Soluma yoluyla toksik 1, H304 -Yutulması ve solunum yollarına girmesi halinde ölümcül olabilir.
  • Sucul Kronik 2, H411 – Uzun süreli etkilerle su yaşamı için toksiktir.
  • Şu anda Kozmetik Yönetmeliği 1223/2009 tarafından düzenlenmemiştir.

3-(p-cumenyl) propionaldehyde

  • CAS: 7775-00-0; CE:231-885-3; INCI: 3-p-Cumenyl Propionaldehyde
  • CosIng Fonksiyonu: Parfüm
  • Sınıflandırma önerisi: Reprotoksik 1B, H360F -Doğurganlığa zarar verebilir.
  • Şu anda Kozmetik Yönetmeliği 1223/2009 tarafından düzenlenmemiştir.

3-p-cumenyl-2-methylpropionaldehyde

  • CAS: 103-95-7; CE: 203-161-7; INCI: Cyclamen Aldehyde
  • CosIng Fonksiyonu: Koku
  • Sınıflandırma önerisi: Reprotoksik 1B, H360F -Doğurganlığa zarar verebilir.
  • Şu anda Kozmetik Yönetmeliği 1223/2009 tarafından düzenlenmemiştir.

3-(4-tert-butylphenyl) propionaldehyde

  • CAS: 18127-01-0; CE: 203-161-7; INCI: 4-tert-Butyldihydrocinnamaldehyde
  • CosIng Fonksiyonu: Parfüm
  • Sınıflandırma önerisi: Reprotoksik 1B, H360F -Doğurganlığa zarar verebilir.
  • Şu anda 1223/2009 Kozmetik Yönetmeliği Ek III/155’te listelenmiştir. Kullanıma hazır bitmiş kozmetik üründeki maksimum konsantrasyon oranı %0,6’dır.

Methyl 4-tert-butylbenzoate

  • CAS:26537-19-9; CE:247-768-5; INCI: Methyl 4-t-Butylbenzoate
  • CosIng Fonksiyonu: Tatlandırıcı; Koku; Parfüm
  • Sınıflandırma önerisi: Reprotoksik 1B, H360F-Doğurganlığa zarar verebilir.
  • Şu anda Kozmetik Yönetmeliği 1223/2009 tarafından düzenlenmemiştir.

4-tert-butylbenzaldehyde

  • CAS:939-97-9; CE:247-768-5; INCI: 4-t-Butylbenzaldehyde
  • CosIng Fonksiyonu: Koku
  • Sınıflandırma önerisi: Reprotoksik 1B, H360F-Doğurganlığa zarar verebilir.
  • Şu anda Kozmetik Yönetmeliği 1223/2009 tarafından düzenlenmemiştir.

4-tert-butyltoluene

  • CAS:98-51-1; CE: 202-675-9; INCI: 4-tert-Butyltoluene
  • CosIng Fonksiyonu: Parfüm
  • Sınıflandırma önerisi: Reprotoksik 1B, H360F -Doğurganlığa zarar verebilir.
  • Şu anda Kozmetik Yönetmeliği 1223/2009 tarafından düzenlenmemiştir.
Sohbeti Başlat
Merhaba. Size yardımcı olmamızı ister misiniz?