Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Avrupa Birliği Birleşik Krallık

AVRUPA BİRLİĞİ VE BİRLEŞİK KRALLIK ARASINDAKİ BİLEŞENLER KONUSUNDA DÜZENLEYİCİ FARKLILIKLAR

Brexit’in yürürlüğe girmesinden bu yana Birleşik Krallık, kozmetik ürünler için geçerli olan kendi düzenlemesini uygulamaya koymuştur. Ancak ana yönetmelik metni (1223/2009 Avrupa Yönetmeliğine çok benzer) yayınlanmasının yanı sıra çok sayıda bileşenin kullanım koşullarını belirten yönetmelik ekleri henüz yayınlanmamıştır.

Bu durum üzerine, CTPA (Cosmetic, Toiletry and Perfumery Association) listelediği yaklaşık on madde için düzenlemelerdeki farklılıkları açıklamıştır.

14 Şubat 2022’de Birleşik Krallık kozmetik endüstrisi derneği CTPA, Butylphenol Methylpropional’ın yasal statüsü hakkında bir kamu açıklaması yayınlamıştır. CTPA üyelerinden ve diğer paydaşlardan gelen çok sayıda soruyu takiben amaç, 1 Mart 2022’den itibaren Avrupa’da yasaklanacak, ancak yalnızca Birleşik Krallık’ta alerjen olarak etiketlemeye tabi olan bu koku içeriği için geçerli olan düzenlemeleri netleştirmektir.

Bu konu, CTPA’nın kanalın her iki tarafındaki kozmetik düzenlemelerinin çerçevesini ve bunların neden olduğu farklılıkları düzenlemesi için bir fırsat oluşturmuştur. Birleşik Krallık’taki Kozmetik Yönetmeliği Brexit’ten bu yana, Büyük Britanya’da (İngiltere, Galler ve İskoçya) piyasaya sürülen tüm kozmetik ürünler, Ürün Güvenliği ve Metroloji Yasal Enstrümanının Ek 34’üne uygun olmalıdır.

Kuzey İrlanda Avrupa Kozmetik Yönetmeliği 1223/2009’a bağlı kalmıştır. Sonuç olarak, Birleşik Krallık’ta (Büyük Britanya ve Kuzey İrlanda) pazarlanan ürünler her iki yönetmeliğe de uygun olmalıdır. Bu, muhtemelen daha fazla soruyu gündeme getirecektir, çünkü temel metinler aynı ilkeleri izliyor olsa bile, eklerde farklılıklar mutlaka oluşacaktır.

Farklılaşan ekler Kozmetik Yönetmeliğinin ekleri, farklı içerik kategorilerinin kullanım koşullarını belirtmektedir:

• Ek II: yasaklanmış maddeler

• Ek III: kısıtlamalara tabi içerikler

• Ek IV: renklendiriciler

• Ek V: koruyucular

• Ek VI: UV filtreleri

Birleşik Krallık henüz bu ekleri yayınlamamıştır.

Bu konuyla ilgili olara; 31 Aralık 2020 itibariyle AB Tüzüğünde yer alan ekler kabul edilmiştir. Bu durumun beraberinde oluşan sorun ise, 1 Ocak 2021’den bu yana AB tarafından kabul edilen düzenleyici değişikliklerin çoğunun Birleşik Krallık’ta da uygulanması gerektiği fakat hanüz uygulamaya alınmamış olmasıdır. Birleşik Krallık Yönetmelik eklerinin belirsizlik durumunda kalması sebebiyle uygulamaya geçilememektedir. CTPA konuyla ilgili açıklamasında “1 Ocak 2021’den itibaren AB Kozmetik Yönetmeliği kapsamında meydana gelen değişikliklerin birçoğunun, Birleşik Krallık Kozmetik Yönetmeliği kapsamında kozmetik hammaddelerinin düzenlenmesi için net bir süreç yürürlüğe girdiğinde uygulanması beklenmektedir. Ancak zamanlama belirli değildir.” ifadelerinde bulunmuştur.

Sonuç olarak, dernek şu ana kadar kanalın her iki tarafında farklı kurallara tabi olan dokuz kozmetik bileşeni listelemiş ve bu listenin AB Tüzüğü eklerinde değişiklik yapıldıkça daha da genişletilme ihtimali olduğunu belirtmiştir.

Sohbeti Başlat
Merhaba. Size yardımcı olmamızı ister misiniz?