Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Genel Marketing

2024 KOZMETİK SEKTÖRÜ TRENDLERİ

Popüler bir pazar araştırma şirketinin son raporuna göre tüketiciler kozmetik söz konusu olduğunda hem cilde hem de ruha iyi gelen basit güzellik rutinleri aramaktadır. Ancak teknolojik ilerlemenin her zamankinden daha hızlı olduğu bir dönemde, tüketiciler de her bireye özel, son derece kişiselleştirilmiş çözümleri de keşfetmek istemektedir.

Önümüzdeki yıl için üç temel trend öne çıkmıştır:

  1. NeuroGlow

Tüketiciler beden ve zihin olarak daha iyi hissetmek için refaha önem vermektedir. Stres veya kaygı gibi bazı faktörlerin cilt veya saçın durumu üzerinde etkisi olabileceği bilinmektedir. Çin’de toplumun %89’u daha sakin hissetmek isterken ve Meksika’da kitlenin %84’ü fiziksel görünümlerinin özgüvenlerini artırmaya yardımcı olduğunu kabul etmiştir. Fransa da ise tüketicilerin %79’u iyi beslenmenin, doğru kozmetik ürünlerini seçmek kadar önemli olduğuna inanmaktadır. Bugün Amerikalıların %70’i rahatlamalarına yardımcı olan güzellik ürünlerine daha fazla tüketme eğiliminde olduğu görülmektedir. Bu doğrultuda tüketiciler için beden ve zihin arasındaki bağlantı artık şüphe götürmez bir gerçektir. Bu sebeple “Nörokozmetik” uygulamalarının dünya çapında tüketiciler arasında popülerlik kazanacağı beklenmektedir. Gelecekte zihin-beden bağlantısına dair anlayışımız derinleştikçe, zihinsel sağlığı güzellik endüstrisine entegre etme eğilimi daha da yaygınlaşacaktır. Araştırma firmasına göre, yapay zeka, güzellik sektörünü dönüştürerek daha kişiselleştirilmiş, etkili ve verimli hale getireceği belirtilmiştir. Yapay zeka ile, kişiselleştirilmiş öneriler ve sanal denemeler için akıllı aynalar, etkileşimli ekranlar ve kiosklar aracılığıyla fiziksel mağazaya entegre edilebilecek. Yenilikçi ve kapsayıcı müşteri deneyimleri sunma fırsatı sunulabilecektir.

  • Sofistike Sadelik

Tüketiciler alternatiflerin hızla artması sonrasında malzemelerin seçimi ve kalitesi konusunda endişe duymaktadır. Cazip vaatler yerine etkililiğe odaklanmaktadır. Tüketiciler giderek daha bilinçli hale gelmiş ve hammaddelerin tedariği hakkında da bilgi edinmek istemektedir. Ayrıca profesyonellerin iddiaları haklı çıkarmak için öne sürdüğü kanıtlara da dikkat etmektedir.

  • Bilimsel Kanıtlar

Artık iyi hazırlanmış pazarlamanın ve ilgi çekici görsellerin yerini bilimsel söylemler alacaktır. Araştırmacılar “Markalar, ürünlerinde, ambalajlarında ve tasarımlarında minimalizm ve sadeliği vurgulama fırsatına sahip olacak. Temiz çizgiler, yumuşak renkler ve zarif estetik, abartısız bir lüks hissi yaratacaktır. Sade ambalajları benimseyen şirketler yalnızca lüks bir imaj yansıtmakla kalmayacak, aynı zamanda süssüz güzellik rutinlerine olan arzuya da ayak uyduracaklardır. Kullanıcılar artık geniş bir ürün koleksiyonu biriktirmek yerine, özenle seçilmiş, yüksek kaliteli temel öğelerden oluşan bir ürün yelpazesi oluşturmak istiyor. Verimliliğe öncelik verecekler ve özel ihtiyaçlarını gerçekten karşılayan ürünlere odaklanacaklar.” şeklinde analiz raporunu yayınlamıştır. 

Sohbeti Başlat
Merhaba. Size yardımcı olmamızı ister misiniz?