Kozmetik endüstrisinde çevresel sürdürülebilirlik üzerine vaka çalışmalarını kapsayan Avrupa Yeşil Anlaşması, Avrupa Birliği’nde şimdiye kadar gerçekleştirilen en önemli stratejik girişimlerden biridir. Hedef, 2050 yılına kadar dünyanın sera gazı stoğunun artmasını tamamen durdurmaktır. Bu hedef düzeyine ulaşmak için bireylerden endüstrilere herkesin günlük faaliyetlerini uyarlaması gerekmektedir. Kozmetik ve kişisel bakım şirketleri, uzun süredir faaliyetlerinin ve ürünlerinin çevresel sürdürülebilirliğine güçlü bir vurgu yapmaktadır. Cosmetics Europe üye şirketleri ve aynı zamanda Cosmetics Europe’ un ulusal dernekler ağının üyelerinin liderliği ile sürdürülebilirlik taahhütleri ve faaliyetleri; emisyonların azaltılmasından ürün tasarımına, sürdürülebilir kaynak kullanımına, plastik kullanımının azaltılmasına ve tüketicileri daha sürdürülebilir bir şekilde tüketmeye teşvik etmeye kadar bir dizi planı kapsamaktadır.
Cosmetics Europe Üye Firmalar ve Yeşil Eylem Planları
Beiersdorf: 2020’de başlattığı “Cilt Ötesindeki Bakım” Sürdürülebilirlik Gündemi kapsamında, iklim taahhüdü ve eylem önlemlerini “İklim-Pozitif Bir Gelecek İçin” odağında bir araya getiriyor.
Colgate-Palmolive: Plastik atıklar, çevre kirliliğinin ana suçlularından biridir, ekosistemlere zarar verir ve tamamen parçalanması uzun yıllar alır. Colgate-Palmolive, çevresel etkisini önemli ölçüde azaltmak amacıyla 2025 yılına kadar plastik atıklarının önemli bir bölümünü ortadan kaldırmayı taahhüt etmiştir. Bunu, geri dönüştürülebilir diş macunu tüpleri üreterek gerçekleştirmeyi planlamaktadır.
Estée Lauder Şirketleri: Sürdürülebilirliği ürün formülasyonuna dahil etmeye inanır. Yeşil kimyanın bu yaklaşımın önemli bir parçası olduğunu uzun zaman önce anladıktan sonra, yeşil kimya ilkelerinin işlerinin geleceğinde önemli bir rol oynayacağını kabul etmektedirler. Yeşil kimyaya yaklaşımları bütünseldir, kimyagerleri yeşil ilkeler ve uygulamalar konusunda eğitmeye, yeşil kimyadan yararlanmak için dahili süreçler oluşturmaya ve ilerlemeyi sürekli olarak devam ettirmek için için dahili hedefler geliştirmeye odaklanır.
Henkel: Plastik, birçok ürün için uygun bir ambalaj malzemesi olsa da, çevredeki plastik atıklar çok büyük bir çevresel zorluk yaratmaktadır. Henkel, ambalajlamayı daha sürdürülebilir hale getirmeye ve döngüsel bir ekonomiye doğru ilerlemeye katkıda bulunmak için bir dizi ortak ile yaptığı girişimlerde bu soruna yenilikçi çözümler üretmeyi hedefliyor.
L’Oréal: Sürdürülebilirliğe ulaşmanın önemli bir parçası, ürünlerin etkisini doğru bir şekilde değerlendirmek ve bu etkiyi azaltmak için harekete geçmektir. L’Oréal, bilinçli seçimler yapabilmeleri için bu bilgileri tüketicilerle paylaşmayı vurgulamaktadır.
Natura &Co: Avon, Natura, The Body Shop ve Aesop’tan oluşan küresel bir amaca yönelik kişisel bakım grubudur. 2020’de grup, biri plastik kullanımındaki çarpıcı artış olan dünyanın en acil sorunlarından bazılarının üstesinden gelmeye yardımcı olmak için tasarlanmış on yıllık bir plan olan Yaşam Taahhüdü’ nü açıklamıştır. Bu taahhüt plastik kullanımını azaltmak, üretim proseslerinde çevre dostu yaklaşımlar tüketici ve üretici için yeşil eylem planlarını kapsamaktadır.
P&G Beauty: Plastik ambalajın çevre üzerindeki etkisi konusunda tüketici bilinci arttıkça, kaliteli sürdürülebilir ürünlere olan talep de bununla birlikte artmaktadır. Bu talebi karşılamak ve olumlu bir değişim yaratmak için firma tüketicilerin yeniden kullanılabilir ambalajlar aracılığıyla sürdürülebilir yaşam tarzlarını benimsemelerine yardımcı olmak için Sorumlu Ambalaj projesini başlattı.
Unilever: Plastik atıklarla uğraşmak günümüzün en büyük çevresel sorunlarından biridir. Unilever, daha iyi geri dönüşümün tek başına sorunu çözmeyeceğini anlamakta ve bu nedenle plastik atıkları kaynağında da ele almaya çalışmaktadır. Şirket, Dove markası aracılığıyla plastik atıkları azaltmadaki ilerlemeyi hızlandırmak için iddialı yeni girişimler başlatmıştır. Bu girişimler, yeniden kullanılabilir, yeniden doldurulabilir, paslanmaz çelik formatlı deodorant çubuklarının arkasındaki teknolojiden yararlanacaktır. Bu teknoloji, gerekli plastik miktarını önemli ölçüde azaltarak israfı en aza indirmektedir.
Cosmetics Europe Ulusal Dernekler Ağı Üyeleri
Korres: Yunanistan’ın doğal kaynaklarından ilham alan ve yerel çevrelerini korumaya çalışan Korres, son 25 yıldır tedarik ve üretim sürecini bilim ve sürdürülebilirlik temelinde yapılandırmıştır. Full Circle süreçleri, organik tarıma ve yerel çiftçilerle iş birliğine odaklanan altı farklı laboratuvarı kapsar; birincil araştırma; ürün formülasyonu, tasarım ve geri dönüşüm. Bunlar, ürünlerin çevresel etkisinin en aza indirilmesini sağlamasına yardımcı olur.
N&B: Tüm çiftçilik, madencilik, Ar-Ge ve üretimi Güney İtalya’daki Salento’ daki evlerine geri getirdi. Bu, çalışanlara en etkili şekilde bakmalarını, yerel işler yaratmalarını ve yerel topluluklarını desteklemelerini ve çevrelerini korumalarını sağlar.
Nölken Hygiene Products: Sürdürülebilir bir geleceğe katkıda bulunmak için Nölken, ürünlerini çevreye duyarlı bir şekilde üretmektedir: üretim sürecinden kaynaklanan emisyonlar azaltılmakta ve kaçınılmaz karbon emisyonları dengelenmektedir.
Pink Frogs: Kozmetik ve kişisel bakım endüstrisindeki şirketlerin, ürün ve süreçlerin çevresel etkilerini azaltmaya yönelik kendi çabalarının ötesinde gerçekleştirebilecekleri eylemlerden biri, tüketicilere yeniden kullanım ve geri dönüşüm dahil olmak üzere ürünleri en iyi nasıl kullanacakları ve ardından nasıl imha edecekleri konusunda tavsiyelerde bulunmaktır. Bu amaçla Pink Frogs, tüketicilerin sürdürülebilir seçimler yapmasına yardımcı olmak için özel bir tür çevre etiketi geliştirmiştir.
SystemKosmetik: Kozmetik ürünlerin tam hizmet üreticisi ve geliştiricisi SystemKosmetik, çevreyi yasal gerekliliklerin ötesinde korumayı amaçlar. Bavyera’daki üretim üssünden şirket, üretim süreçleri için ekolojik ve döngüsel çözümler yaratarak çevresel ayak izini azaltmaktadır.