
Dijital Tüketici Bilgisi İttifakı (DCIA), Brüksel’deki Event’te “Dijital Etiketlemenin Geleceği” başlıklı bir sergi düzenledi. Sergi, Avrupa Komisyonu, Avrupa Parlamentosu ve Üye Devletlerden politika yapıcıları bir araya getirerek dijital araçların tüketiciler ve işletmeler için ürün bilgilerini nasıl dönüştürdüğünü ilk elden deneyimleme fırsatı sundu.
Sergide dijital etiketlemenin katkıları vurgulandı:
- Dinamik, kişiselleştirilmiş ve çok dilli bilgilerle tüketici deneyimini iyileştirme
- Ambalaj boyutunu ve atıkları azaltarak çevresel etkiyi düşürme ve döngüsellik hakkında bilgi sunma
- Yeni teknolojilerin tanıtımıyla rekabet gücü ve inovasyonu artırma
- Dijital Ürün Pasaportu gibi araçlarla izlenebilirliği geliştirme
Katılımcılar, çeşitli sektörlerden şirketler ve derneklerin yer aldığı etkileşimli stantları gezmeye davet edildi. Her stantta, ürün bilgilerinin daha akıllı ve daha sürdürülebilir yollarla nasıl sunulabileceğini gösteren somut dijital etiketleme çözümleri sergilendi.
Ziyaretçiler, telefonlarını kullanarak ürünleri tarayarak çok dilli içerik listeleri, kullanım talimatları ve sürdürülebilirlik belgeleri gibi tüketiciyle ilgili bilgilere ve izlenebilirlik, tedarik zinciri şeffaflığı ile yasal uyum gibi arka plan işlevlerine ulaşabildi.
AB Düzeyinde Uyumlu Eylem Çağrısı Yinelendi
Dijital etiketleme halihazırda birçok ürün sektöründe mevzuata girmişken, DCIA da uyumlu ve geleceğe yönelik bir yasal çerçevenin gerekliliğini bir kez daha vurguladı. Bu tür bir uyum sağlanmadığında, Tek Pazar olanağının parçalanması ve özellikle KOBİ’ler için gereksiz engeller oluşması riski artıyor.
DCIA ve üyeleri, tüketiciler, işletmeler ve gezegen için işleyen bir dijital geçişin şekillendirilmesinde AB kurumlarına destek vermeye hazır olduklarını belirtti.