Kozmetik

FDA GÖNÜLLÜ ÜRÜN BİLDİRİM PROGRAMINI DURDURDU!

Daha önceki haberlerimizde duyurduğumuz Kozmetik Düzenleme Yasasının Modernizasyonu (MoCRA) Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi’ne (FDA) kozmetik üreticileri üzerinde daha fazla gözetim ve düzenleme yetkisi vermek ve üreticilere yeni gereksinimler getirmek için 29 Aralık 2022’de yasayla imzalanarak kabul edilmiştir.

Bu gelişme sonrasında, 27 Mart 2023’te ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) mevcut kozmetik düzenlemeleri kapsamında zorunlu olmayan ancak isteğe bağlı ürün bildirimi yapılabilen Gönüllü Kozmetik Kayıt Programının (VCRP) başvurularının artık kabul etmeyeceğini duyurmuştur.

İlgili gönüllü ürün bildirim programı, kozmetik şirketlerinin, daha önceki kozmetik düzenlemelerinden kaynaklanan yasal gerekliliklere rağmen, firma kayıtlarını yapmalarını ve ürün bilgilerini yetkililere sunmalarını teşvik etmek için oluşturulmuştur.

MoCRA gerekliliklerinin büyük hacimli yeni kayıtlara yol açacağını anlayan FDA, gerekli kayıtlar için yeni bir sistem oluşturmaya karar vermiştir.

VCRP’deki bilgiler geliştirilmekte olan programa aktarılmayacağı için kozmetik şirketlerinin yeni sistem kullanıma sunulana kadar FDA’e bildirim yapmak ve ürünlerini kaydettirmek için beklemeleri talep edilmiştir.

2022 Kozmetik Düzenleme Yasasının Modernizasyonu (MoCRA)’nın yürürlüğe girmesi ile birlikte ABD’de piyasaya arz edeceğiniz ürünler ile ilgili dikkat etmeniz gereken konular için 7 Nisan 2023 tarihli “ABD KOZMETİK YÖNETMELİĞİ GÜNCELLEMESİ” isimli yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Sohbeti Başlat
Merhaba. Size yardımcı olmamızı ister misiniz?