Genel Kozmetik

BİTKİSEL OJELER YAYGINLAŞIYOR!

Tüketicilerin talepleriyle gelişen ‘’temiz kozmetik‘ hareketiyle beraber bitkisel kaynaklı kozmetiklerin üretimi giderek daha yaygın hale gelmektedir.

Oje, tüm kozmetikler arasında en az doğal olanıdır. Herhangi bir makyaj türünden çok hızlı kuruyan boyaya benzer. Üreticiler pigmenti yoğun ve parlak bir karıştırma maddesine karıştırır. Ardından, bu karışımı çözmek için güçlü bir çözücü kullanırlar. Belki renklendirici maddeler dışında, ojede tipik olarak bulunan hiçbir bileşen hayvansal türevli değildir. Geleneksel oje, büyük ölçüde kimyasal maddeler ve kesin bir koku nedeniyle kötü bir üne kavuşmuştur. Keskin bir kokuyla duyularınızı tahriş etmenin yanı sıra, “ojeler, büyük miktarlarda solunduğunda sağlık sorunlarına ve tahrişe neden olabilecek çözücüler ve bazı bileşenler içermektedir.

Bazı ojelerde sert olan tek şey güçlü aroma olmayabilir: formüllerindeki kimyasallar potansiyel olarak vücuda tırnak yataklarınızdan girebilir. Tırnak cilalardaki kimyasalların tırnaklarımızdan vücudumuza emilebileceğini tespit eden araştırmaların ardından, markalar sağlığımızı olumsuz yönde etkileyebilecek maddeleri ayıklamaya başlamıştır.

Bitkisel çözücü içeren, tartışmalı içerikler olmadan formüle edilmiş, %70 ila %85′ den fazla doğal kökenli bileşen içeren ürünler, şeker kamışı, pamuk, ıspanak, avokado, pancar, patates, kereviz, bambu özü veya mısır gibi bitkileri içeren yeni ojeler daha temiz ve vegan olan formülleriyle geleneksel ojelerle aynı özelliklere sahipler.

Artık vegan oje niş bir ürün olmaktan çıkarak tüketicilere kolayca ulaşabilmektedir. Kozmetik sektörüne öncülük eden ana akım markaları başta olmak üzere birçok marka, ultra parlak bir yüzeye sahip klasik cilalar ve canlı renkler ile aynı performansı sunan serilerini piyasaya sundu.

Markalar; bu yeni ürünlerin uygulanması ve çıkarılmasının da daha kolay olduğu, doğal tırnakların yapısını besleyici içerikler barındırdığı, tırnakların sararmasını önlediği, hatta iki kat uygulama ya da daha uzun süre tırnakta bekletme imkânı sağladığı özellikleriyle ürünlerini piyasaya sunmuşlardır.

Sohbeti Başlat
Merhaba. Size yardımcı olmamızı ister misiniz?