Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Avrupa Birliği Kozmetik

PALM YAĞINA ALTERNATİF OLARAK HUŞ AĞACI

Huş ağacı, Huşgiller familyasına ait olup Betula cinsinden gelmektedir. Bilimsel adı Betula Pendula olan bu Huş ağacının içeriğinde; Saponin, uçucu yağlar, flavonoidler ve de C vitamini bulunmaktadır. Betulin, genellikle Huş ağaçlarının kabuğundan çıkarılan bir maddedir ve beyaz kristal toz şeklindedir. Huş kabuğundan elde edilen yağ asitleri, yağ içermeyen katı maddelerdir. Bileşenler, huş proteinleri içermediğinden hipoalerjenik özellikler gösterir ve %100 vegandır. Tamamen doğaldırlar, renklendirici madde gerektirmezler ve büyük ölçekte üretilebilirler.

Palm yağı (palmiye yağı veya hurma yağı) ise, palmiye meyvesinden elde edilen yarı katı bir bitkisel yağdır. Gıda üretiminde, kozmetik ürünlerinde ve biyoyakıt olarak kullanılmaktadır.

Finlandiya’da Faaliyet Gösteren Bir Firma, Palm Yağı Bazlı Kozmetik Aktif Maddelere Alternatif Olması İçin Huş Ağacı Kabuğunun Dönüşümünü Geliştiriyor.

Bu girişimci firması, kozmetikten ilaca kadar çeşitli tüketici ürünleri için biyoaktif maddeler oluşturmak üzere orman endüstrisinin yan akışlarından İskandinav Huş ağacı kabuğu üzerinde çalışmalar sürdürmektedir. Firma, bu yan akışlardan yararlanarak, tipik olarak enerji üretimi veya başka amaçlar için kullanılan Palm türevli malzemelere alternatif olarak doğal oluşumlu hammaddeleri yüksek kaliteli kozmetik bileşenlere dönüştürmektedir.

Firmanın CEO’su yapmış olduğu açıklamada, yağ asitlerinin saç kremine dahil edildiğinde saç dökülmesini önlemede etkili olduğunu ve Huş ağacı kabuğunun ise şaşırtıcı bir şekilde çok sayıda yağ asidi veya türevi içerdiğini belirtmiştir. CEO, “Huş kabuğundan elde edilen hidroksi yağ asitleri, birçok palm kaynaklı yağ asidinin yerini alabilir” şeklinde açıklama yapmıştır. Ancak hala ek formülasyona, yani optimizasyona, ihtiyaç duyulduğunu da belirtmiştir. Açıklamasında son 10-15 yılda küresel nüfusun, sürdürülebilir malzemelere artan talebi ve yeşil malzemelere duyulan ihtiyacın artmış olduğu konusuna da dikkat çekmiştir.

Kozmetik ve Diğer Uygulamalar

Şirketin mevcut ürün portföyünde cilt, saç ve vücut bakımı, dekoratif, kozmetik ve ağız bakımında kullanılabilen Huş kömürü tozu, Huş kabuğu tozu, Betulin, Süberin ve Azelaik asit bulunmaktadır. Azelaik asit, örneğin, günlük yüz maskeleri kullanımıyla ortaya çıkan sivilceler için etkilidir. Huş ağacı kabuğu tozu ise cilt ve saç için derinlemesine temizlik sağlayarak sorunlu mikroplastikler için alternatif oluşturmaktadır.

Ayrıca firma, yenilenebilir Huş ağacı kabuğu malzemesinden biyolojik olarak parçalanabilen bir polar polimerik ester yağı olan bir yumuşatıcı da geliştirmiştir.

Şirket, Huş ağacı kabuğu yeniliklerini pazara sunmak için yatırımcılardan ve diğer kamu kaynaklarından topladığı finansman ile Finlandiya’nın Kokkola kentinde bir pilot tesis kurmak için kullanılacaktır. Firma, 2023 yılına kadar yılda 20 ton Huş ağacı kabuğu ürünü üretebilecek bir üretim tesisi kurmayı hedeflemektedir. Sermaye ayrıca daha fazla Ar-Ge çalışmasına ve uluslararası pazarlarda genişlemeye gitmeyi planlamaktadır.

Sohbeti Başlat
Merhaba. Size yardımcı olmamızı ister misiniz?