Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
ABD Avrupa Birliği Kozmetik

BENZOPHENONE VE OCTOCRYLENE TARTIŞMASI

Yeni bir Bloomberg raporu, güneş kremlerindeki Benzophenone ve Octocrylene içeriğini hedef alarak, Mart 2021’de yayınlanan ve ticari ürünlerde Benzophenone içeriği bulunan iki çalışmayı vurgulamıştır. Bu çalışma, Octocrylene’in bir bozunma ürünü olan Benzophenone’un potansiyel bir kanserojen olduğunu ve östrojen bozucu olarak davranabileceği savunmaktadır. Chemical Research in Toxicology (Toksikolojide Kimyasal Araştırmalar) dergisinde yayınlanan Downs ve diğerlerinin araştırmaları ve Contact Dermatitis (Kontakt Dermatit) dergisinde yayınlanan Belçika araştırmaları da bu çalışmaya benzer sonuçlar elde etmiştir.

Downs’un makalesine göre, Benzophenone, Avrupa Birliği’nde 9, ABD’de ise 8 güneş koruyucu üründe tespit edilmiş ve 1 ürün hariç hepsinin Octocrylene içerdiği saptanmıştır. Ürünler daha sonra altı hafta boyunca ABD Gıda ve İlaç İdaresi’nin (FDA) hızlandırılmış stabilite testine tabi tutulup ve tekrar ölçülmüştür. 17 ürünün 16’sında başlangıçta ortalama 39 mg/kg Benzophenone kaydedilmiştir. Hızlandırılmış stabilite testinden sonra, 16 Octocrylene içeren üründe ortalama 75 mg/kg tespit edilmiş, Octocrylene içermeyen üründe ise Benzophenone saptanmamıştır. Sonuç olarak, yazarlar FDA’ya Octocrylene içeren herhangi bir ürünün piyasadan çıkarılması için başvuruda bulunmuştur.

PCPC (The Personal Care Products Council – Kişisel Bakım Ürünleri Konseyi), bu çalışmalar hakkında bir bildiri yayınlamıştır. Bu bildiride, güneş koruyucu ürünlerde “Octocrylene’in bozunmasıyla ortaya çıkan Benzophenone birikimi’’ yanlış bilgilendirmeye neden olduğu, tüketicileri güvenlik konusunda gereksiz yanılttığı ve korkuttuğu açıklanmıştır.

Çalışma, güneş koruyucu bileşen “Octocrylene’in doğal olarak kimyasal Benzophenone’ a ayrışabileceğini ve güneş koruyucu ürünlerin zamanla konsantrasyonunun artabileceğini ve insan sağlığı için potansiyel bir risk oluşturduğunu iddia ediyor. Bununla birlikte, küresel düzenleyici kurumlar, Octocrylene’ in güneş koruyucu krem, losyon, sprey, yüz kremleri, el kremi ve dudak ürünleri gibi ürünlerde UV filtresi olarak güvenli olduğu sonucuna varmıştır.

PCPC, Avrupa Birliği’nin Kozmetik Ürünler Yönetmeliği’nin (No.1223/2009) Ek VI’sında Octocrylene’ in onaylı bir UV güneş koruyucu filtre olarak içerdiğini belirtmiştir.

AB’nin Tüketici Güvenliği Bilimsel Komitesi (SCCS) de Octocrylene’ in 31 Mart 2021 gibi kısa bir süre önce güneş koruyucu ürünlerde güvenli olduğu sonucuna varmıştır.

Son olarak PCPC, raporun yazarlarının ek araştırma yapması gerektiği sonucuna vardıklarını belirtmiştir.

Sohbeti Başlat
Merhaba. Size yardımcı olmamızı ister misiniz?