Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
Genel Kozmetik

”PROFESYONEL KULLANIM” VE ”YALNIZCA PROFESYONEL KULLANIM”

CTPA, kozmetik tedarik zinciri boyunca şirketlere ‘profesyonel kullanım’ ve ‘yalnızca profesyonel kullanım’ ürünleri arasındaki farkı açıklamak için tavsiyelerde bulundu. Ayrıca, yalnızca profesyonellere satılması gereken bu ürünlerin neden tüketicilere satılmaması gerektiğini de tavsiyelerinde açıkladı. Yayınlanan belge ile ilgili detaylı bilgiler aşağıdaki gibidir.

Kozmetik ürünler, yalnızca tüketiciye, tüketici ve profesyonellere veya yalnızca kuaförler, manikürcüler, estetisyenler ve diğerleri gibi profesyonellere satılabilir.

İngiltere Kozmetik Yönetmeliği’nde ‘profesyonel ürün’ tanımı yer almamaktadır, fakat, yönetmeliğin eklerinin ön sözünde ‘profesyonel kullanım’ tanımı ‘kozmetik ürünlerin mesleki faaliyetlerini icra eden kişiler tarafından uygulanması ve kullanılması’ olarak bulunmaktadır. 

Profesyonel ürünler aynı zamanda tüketicilere de satılabilse de “sadece profesyonel kullanım” talimatıyla işaretlenmiş ürünler yalnızca profesyonellere satılmalıdır; bu, ürünün bir veya daha fazla bileşenine ilişkin yasal bir gerekliliktir. Bu nedenle, o ürünü piyasaya süren Sorumlu Kişi (RP), bu tür ürünlerin tedariğini kontrol etmelidir. Aşağıdaki tabloda iki tanım arasındaki ayrım detaylandırılmıştır.

‘Profesyonel’ ürünler‘Yalnızca Profesyonel Kullanım’ ürünler
Markalaşma ve pazarlama yönünden profesyonellere yönelik pazarlanır.Yalnızca profesyonel kullanımla sınırlı bir bileşen içerdiği için yasal bir gereklilik olarak ‘yalnızca profesyonel kullanım’ olarak pazarlanır.
Tüketiciler tarafından kullanımı yasal olarak izinlidir.Tüketiciler tarafından kullanımı uygun değildir. Yalnızca eğitimli bir profesyonel, içeriğindeki bileşen yalnızca profesyonel kullanım kısıtlaması olan bir bileşen içeren ürünü güvenli bir şekilde kullanabilir.
Tedarik zinciri boyunca dağıtımın kontrolü zorunlu değildir, bu ticari bir karardır.Tedarik zinciri boyunca dağıtımın kontrolü zorunludur, ürün, tedarik zinciri içerisinde rol oynayan herhangi bir kişi tarafından direkt olarak tüketiciye satılamaz.
‘Profesyonel’ terimi, bir pazarlama iddiası olarak karşımıza çıkmaktadır.‘Yalnızca profesyonel kullanım’ cümlesi ambalaj üzerinde bir uyarı olarak yer almaktadır. 

“Yalnızca profesyonel kullanım” için bir ürünü Büyük Britanya pazarına süren Sorumlu Kişi (RP), bu tür ürünlerin İngiltere Kozmetik Yönetmeliği kapsamındaki kısıtlamalar nedeniyle doğrudan tüketicilere satılamayacağını, tedarik zincirindeki tüm aşağıdaki rol oynayan kişilerle, perakendeciler de dahil olmak üzere, iletişim kurmalıdır. Perakendeciler, “yalnızca profesyonel kullanım” olarak işaretlenmiş ürünlerin doğrudan tüketicilere satılmadığından emin olma yükümlülüğüne sahiptir; zira bu dağıtım ve kullanım kısıtlamasıyla ilgili belirli bir güvenlik nedeni bulunmaktadır.

Bu tavsiye kamuya açıktır ve CTPA üyelerinin yanı sıra üye olmayanlar ve perakendeciler tarafından da kullanılabilir.

Sohbeti Başlat
Merhaba. Size yardımcı olmamızı ister misiniz?