Over 10 years we helping companies reach their financial and branding goals. Onum is a values-driven SEO agency dedicated.

CONTACTS
ABD Çevre Kozmetik

NEW YORK’TA 1,4-DIOXANE YASAĞI

New York, ev temizliği, kişisel bakım ve kozmetik ürünlerinde 1,4-dioxane’i azaltmak için yeni düzenlemeler benimsemiştir. Çevre Koruma Departmanı (DEC), eyaletin bu ürün kategorileri için düzenlemeleri ele alan ABD’deki ilk eyalet olduğunu ve bu adımın tüketicileri, doğal kaynakları korumak ve daha sağlıklı topluluklar yaratmak amacı taşıdığını belirtmektedir.

Sentetik endüstriyel kimyasal 1,4-dioxane, çeşitli formülasyonlarda kimyasal bir stabilizatör olarak yaygın şekilde kullanılmakta ve genellikle klorlanmış solventlerle ilişkilendirilmektedir. Şampuan ve çamaşır deterjanı gibi tüketici ürünlerinde yan ürün veya kontaminant olarak bulunmaktadır. ABD Gıda ve İlaç Dairesi (FDA), 1,4-dioxane’in kozmetikler içinde iz miktarda kontaminant olarak bulunabileceğini ve potansiyel bir kanserojen olduğunu belirtmektedir.

1,4-dioxane’ın azaltılmasını zorunlu kılan New York Eyalet yasası Aralık 2022’de yürürlüğe girmiştir.

DEC, yeni kabul edilen düzenlemelerin, ürünlerdeki 1,4-dioxane’in miktarını belirlemek için standart bir yöntem geliştirerek etkilenen ürünlerin kapsamını tanımlama çabalarını güçlendireceğini ve muafiyetler için üretim süreçlerini netleştireceğini belirtmektedir.

Yönetmelikte ayrıca kozmetik ürünlerde 1,4-dioxane limiti 10 ppm ve ev temizlik ile kişisel bakım ürünlerinde ise 1 ppm olarak belirlenmiştir.

Sohbeti Başlat
Merhaba. Size yardımcı olmamızı ister misiniz?